Bewegingsanalyse: de basis voor een optimale behandeling

Voor wie is deze behandeling van toepassing?

Onze podologiepraktijk heeft een voetje voor. Want we zijn gespecialiseerd in onderzoek naar de klachten van het volledige bewegingsapparaat. Wist je dat de oorzaak van een lichamelijk ongemak vaak niet ligt op de plek waar je pijn voelt? Het is dan ook belangrijk om niet simpelweg de symptomen te behandelen, maar op zoek te gaan naar de oorzaak van je klacht.

 

Gerichte totaalaanpak

Met een uitgebreid onderzoek en een bewegingsanalyse van je hele lichaam komen we tot de kern van je probleem. We beschikken over een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde zorgverleners om ons daarin te ondersteunen. Op basis van de resultaten van de bewegingsanalyse en het onderzoek stellen we een gericht behandelplan voor je op. Het resultaat? Een efficiënte en duurzame totaalaanpak.    

 

In vier stappen naar de juiste behandelplan

Een goed behandelplan maak je niet in enkele minuten. Bij PODO+ kun je rekenen op oprechte aandacht. We nemen onze tijd om naar je te luisteren en je te onderzoeken. In vier stappen verzamelen we alle informatie die we nodig hebben om jouw behandelplan op te stellen.

 

Stap 1 | Een goed gesprek met een blik op je medische geschiedenis

De bewegingsanalyse start met een uitgebreid gesprek over je huidige klachten. We bekijken samen je medische voorgeschiedenis en besteden aandacht aan vroegere klachten, letsels en eventuele operaties. Daarnaast bekijken we ook alle relevante medische beeldvorming, zoals echo’s, röntgenfoto’s, MRI’s en botscans.

 

Stap 2 | Een grondige inspectie van je schoenen

Je schoenen kennen je voeten het best. We betrekken hen dus ook in onze analyse. Het slijtagepatroon van je schoenen verschaft ons een schat aan informatie.

 

Stap 3 | Een kritische blik op je volledige bewegingsapparaat

We onderwerpen je volledige bewegingsapparaat aan een grondige inspectie en kijken naar de mobiliteit van je gewrichten, je spierkracht, je spierlengte, je (a)symmetrie, je beenlengteverschil, enzovoort.

 

Stap 4 | Een analyse van je gang- en looppatroon

Highspeedcamera’s filmen je gang- en looppatroon. Met een gespecialiseerd computerprogramma analyseren we de beelden. Ook in deze fase hebben we aandacht voor je hele lichaam en niet alleen voor je voeten. Want voeten die verkeerd functioneren, kunnen voetklachten veroorzaken, maar ook een pijnlijke knie, heup of rug. Omgekeerd kan ook: klachten aan andere lichaamsdelen kunnen tot voetproblemen leiden.

 

Wil je meer weten over onze bewegingsanalyse of werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

 

 

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Klik hier voor meer info.