Hamertenen – Klauwtenen

Voor wie is deze behandeling van toepassing?

 

Hamertenen en klauwtenen zijn veelvoorkomende misvormingen van de tenen. Hoewel de termen vaak door elkaar gebruikt worden, zijn het geen synoniemen en wijzen ze op een andere afwijking. In beide gevallen situeert de afwijking zich in een of meerdere kleine tenen. Als je een hamerteen of een klauwteen hebt, kun je last krijgen van eeltvorming, pijnlijke drukplekken en roodheid op je tenen.

 

Je spreekt over een hamerteen als het teengewricht tussen het eerste en het tweede kootje gebogen is, terwijl het teengewricht tussen het tweede en het derde kootje gestrekt is. Bij een klauwteen zijn die beide teengewrichten gebogen en is ook het teengewricht tussen het middenvoetsbeentje en het eerste kootje overstrekt.

 

De oorzaken van hamertenen en klauwtenen

Hamertenen en klauwtenen kunnen ontstaan door voeten die doorzakken, waardoor spieren en pezen kromtrekken, door te smalle of te kleine schoenen, of door een scheefgegroeide grote teen.

 

De behandeling van hamertenen en klauwtenen

De aanpak van hamertenen en klauwtenen bestaat uit een combinatie van twee of meerdere behandelingen, zoals vilttherapie, taping, orthoplastie, podologische zolen en schoenadvies.

 

Wil je hamertenen of klauwtenen laten behandelen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Klik hier voor meer info.